-CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
Hozzávalók:
Mossuk meg jól a csülköt, a börét alapossan tisztítsuk meg és utána vagdaljuk be. evőkanálnyi sót (nem púpozott) keverjük össze étolajjal, borssal és pirospaprikával. A kapott keverékkel alapossan kenjük be a csülök minden oldalát. Tegyük a csülköt tepsibe úgy, hogy a bőre felfelé legyen. Fedjük le a sütőt alufóliával. A csülköt kb. 200 fokon süssük. A csülköt kb. 2 órán keresztűl süssük. Addíg amíg a villát könnyen bele nem tudjuk szúrni. Ha ez megvan akkor rakjuk a kockára vágott burgonyát, hagymát és a megtisztított bombafejeket a csülök köré. A tepsit újra fedjük le fóliával és kkb. fél órára még rakjuk vissza a sütőbe. Ha a villa már nagyon könnyen belemegy a sülökbe, akkor vegyük le a fóliát és még negyed órára rakjuk vissza, így a teteje egy kicsit megpirul. A csülök mellet sült burgonyával, hagymával és gombával tálalhatjuk.
-SAJTTAL,SONKÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Hozzávalók (2 személyre):
Első lépésként szedjük ki a combból a csontot. (Éles késsel) A csont helyétől indulva vágjunk bele a csirkecombba úgy, hogy utána ki tudjuk teríteni, majd sózzuk be. A sajtot keverjük össze sonkskockákal, majd egy kis tojásal. A töltelékkel töltsük meg a combokat egyenlő arányban, majd göngyöljük be. Panírozzuk be a combokat, majd süssük ki. Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.