Étel tippek

GYORSAN/ EGÉSZSÉGESEN/ ÖTLETESEN/ GAZDASÁGOSAN/ PRAKTIKUSAN

-CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA

Hozzávalók:

  • 1 darab 1.5 kg-os csülök (hátsó)
  • 1.5 kg burgonya
  • 0.5 kg gomba
  • 2-3 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma só, bors, paprika, étolaj

Mossuk meg jól a csülköt, a börét alapossan tisztítsuk meg és utána vagdaljuk be. evőkanálnyi sót (nem púpozott) keverjük össze étolajjal, borssal és pirospaprikával. A kapott keverékkel alapossan kenjük be a csülök minden oldalát. Tegyük a csülköt tepsibe úgy, hogy a bőre felfelé legyen. Fedjük le a sütőt alufóliával. A csülköt kb. 200 fokon süssük. A csülköt kb. 2 órán keresztűl süssük. Addíg amíg a villát könnyen bele nem tudjuk szúrni. Ha ez megvan akkor rakjuk a kockára vágott burgonyát, hagymát és a megtisztított bombafejeket a csülök köré. A tepsit újra fedjük le fóliával és kkb. fél órára még rakjuk vissza a sütőbe. Ha a villa már nagyon könnyen belemegy a sülökbe, akkor vegyük le a fóliát és még negyed órára rakjuk vissza, így a teteje egy kicsit megpirul. A csülök mellet sült burgonyával, hagymával és gombával tálalhatjuk.

-SAJTTAL,SONKÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB

Hozzávalók (2 személyre):

  • 4 db csirkecomb felső része
  • reszelt sajt 5 dkg
  • 5 dkg füstölt sonka
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa, só

Első lépésként szedjük ki a combból a csontot. (Éles késsel) A csont helyétől indulva vágjunk bele a csirkecombba úgy, hogy utána ki tudjuk teríteni, majd sózzuk be. A sajtot keverjük össze sonkskockákal, majd egy kis tojásal. A töltelékkel töltsük meg a combokat egyenlő arányban, majd göngyöljük be. Panírozzuk be a combokat, majd süssük ki.  Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 1
Heti: 27
Havi: 86
Össz.: 90 088

Látogatottság növelés
Oldal: Húsételek
Étel tippek - © 2008 - 2024 - eteltippek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »