Étel tippek

GYORSAN/ EGÉSZSÉGESEN/ ÖTLETESEN/ GAZDASÁGOSAN/ PRAKTIKUSAN

Ahhoz, hogy tartalmas ételeket tudjunk készíteni, fontos hogy néhány alapvető alkotórészről beszéljünk.

 

Étel tipp 1.

-RÁNTÁS

A rántásra főleg főzelékek és levesek sűrítéséhez van szükség, elkészítése gyorsan elsajátítható. Forrósítsuk fel az olajat majd keverjünk hozzá lisztet. A lisztet addig pirítsuk amíg zsemle színű nem lesz. A kész rántást annyi vízzel engedjük fel, hogy a kapott elegyet egyenletesre tudjuk keverni Elkészítésénél arra figyeljünk, hogy ha a rántás meleg akkor hideg vízzel legyen felöntve, mert különben becsomósodik.

Étel tipp 2.

-PANÍROZÁS

A panírozáshoz lisztet, tojást és zsemlemorzsát használunk. A zsemlemorzsához igény szerint szezámmagot is keverhetünk. Külön tálba rakjunk lisztet, tojást , zsemlemorzsát. Első lépésként a panírozandó húst (lehet karfiol, gomba, brokkoli vagy bármi más) forgassuk meg lisztbe, majd utána tojásba és a végén a zsemlemorzsába. Ha szeretnénk, hogy a panír vastagabb legyen akkor forgassuk még egyszer tojásba és zsemlemorzsába. Utána süssük forró olajban barnára.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 17
Havi: 76
Össz.: 90 078

Látogatottság növelés
Oldal: Alapok
Étel tippek - © 2008 - 2024 - eteltippek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »