Ahhoz, hogy tartalmas ételeket tudjunk készíteni, fontos hogy néhány alapvető alkotórészről beszéljünk.
Étel tipp 1.
-RÁNTÁS
A rántásra főleg főzelékek és levesek sűrítéséhez van szükség, elkészítése gyorsan elsajátítható. Forrósítsuk fel az olajat majd keverjünk hozzá lisztet. A lisztet addig pirítsuk amíg zsemle színű nem lesz. A kész rántást annyi vízzel engedjük fel, hogy a kapott elegyet egyenletesre tudjuk keverni Elkészítésénél arra figyeljünk, hogy ha a rántás meleg akkor hideg vízzel legyen felöntve, mert különben becsomósodik.
Étel tipp 2.
-PANÍROZÁS
A panírozáshoz lisztet, tojást és zsemlemorzsát használunk. A zsemlemorzsához igény szerint szezámmagot is keverhetünk. Külön tálba rakjunk lisztet, tojást , zsemlemorzsát. Első lépésként a panírozandó húst (lehet karfiol, gomba, brokkoli vagy bármi más) forgassuk meg lisztbe, majd utána tojásba és a végén a zsemlemorzsába. Ha szeretnénk, hogy a panír vastagabb legyen akkor forgassuk még egyszer tojásba és zsemlemorzsába. Utána süssük forró olajban barnára.