Egy pici bátorsággal és kreativitással néhány egyszerű alapanyagból, finom, egyszerű és mutatós ételt készíthetünk.
Étel tipp 1.
-PARIZER & EGGS PIRÍTÓSSAL
Hozzávalók.: 3 szelet párizsi, 3 darab tojás, paprika, paradicsom, 1 szelet kenyér, kevés olaj, só. Gyorsan elkészíthető, kb 15 percet igényel. Sepenyőbe rakjunk kevés olajat, süssük ki benne a 3 szelet párizsit. ez kb. 3 percet vesz igénybe. Míg a párizsi sül, rakjunk kenyeret a sütőbe pirítani (kb. 10 perc 200 fokon). Miután a párizsi megsült, süssük meg a tojásokat, tükörtojásként. Ha megsült rakjuk rá a parizerre. Paprikával paradicsommal tálalhatjuk
-SÜLT ALMA
Hozzávalók 2 személyre kb. 4-5 szem alma, dió, méz, kb 40 dkg rizs.
Mossuk meg az almát majd vágjuk le a tetejét. Evőkanállal egy darabot vájjunk ki belőle (ide fog kerülni a töltelék). Pucoljunk meg pár szem diót (kb. annyit amennyi az almába belefér). Törjük össze majd mézzel keverjük el(ízlés szerint még ízesíthető, de nem szükséges). Töltsük meg az almát majd rakjuk rá a kupakját. Rakjuk be a sütőbe, majd kb. 200 fokon süssük addig amíg az alma meg nem puhul. Köretnek tojásos rizst ajánlok ami szintén gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Forrásban lévő, ízlés szerinti ízesítésű vízben főzzük meg a rizst kb. 6-16 percig attól függően, hogy félkész vagy nyers rizsről beszélünk. Amíg fő a rizs addig készítsünk 3 tojásból rántottát(2 főre). A rántottát viszonylag keményre süssük. Mikor elkészült a tojás akkor szabdaljuk fel apró darabokra és keverjük el az időközben elkészült rizsben. Ízlés szerint tovább ízesíthető.
-KRUMPLILEVES
Hozzávalók 2 személyre: 1 zacskós leves (alapnak) 4 nagyobb szem krumpli, só, ételízesítő, 4 darab virsli.
A megpucolt krumplit kockára vágva rakjuk fel főni kb. másfél két liter vízbe. Rakjunk hozzá egy megpucolt, felkarikázott sárgarépát. Főzzük addig amíg a krumpli és a répa már majdnem megfőtt. rakjuk hozzá a 4 darab virslit felkarikázva. Öntsük hozzá a zsacskós levest (olyat válasszunk amelyikben tészta is van). ízesítsük még ételízesítővel és egy kis curry-vel. főzzük még 2-3 percig és utána tálalható. kiegészítésnek még pirítós kenyeret ajánlok hozzá.
-KARFIOLOS RÁNTOTTA
A félig puhára fözött, kicsi darabokra szedett karfiolt forró olajra
dobjuk. Pár percig kevergetjük majd felvert tojást öntünk rá. Finomam tologatva a tojást megsütjük, kész is a karfiolos rántotta, Tetejére reszelt sajtot szorhatunk.