Étel tippek

GYORSAN/ EGÉSZSÉGESEN/ ÖTLETESEN/ GAZDASÁGOSAN/ PRAKTIKUSAN

Vörösboros vadkacsa

Hozzávalók : 2 db vadkacsa

                      1/2 kg sárgarépa, 1/2 kg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma

                      10 dkg zeller, 1 fej karalébé, sűritett paradicsom

                      olaj, só, bors, szegfűbors, kakukkfű, szerecsendió

                      2 kanál kristálycukor, 2 kanál liszt, 1 kanál mustár

                       l liter vörösbor

A vadkacsát megtisztitjuk, a bőrét lefejtjük. A hagymát apróra vágjuk és a összevágott zöldségekkel együtt megpiritjuk. A húst hozzátesszükm és egy kicsit még együtt piritjuk, majd hozzákeverjük a sűritett paradicsomot és a fűszereket. Beletesszük a húst, felönjük vörösborral és fedő alatt lassú tüzön puhára pároljuk. Főzés közben az elpárolgott vörösbort mindig pótoljuk. Ha a hús megpuhult kiszedjük sz edényből és az ott maradt zödséget összetörjük. egy másik lábasban a 2 kanál kristálycukrot karamellizáljuk és felöntjük 2 dl vörösborral. Pici olajon a 2 kanál lisztet barnára piritjuk és felöntjük a karamellás vörösborral, majd símára keverjük. Hozzáöntjük a zöldséghez hozzá keverjük a mustárt, összeforraljuk, ha túl sűrű vörösborral lazítjuk. A húst tányérra szedjük a mártással leöntjük, ropogosra sütött burgonyakrokettel tálaljuk. 

-HALÁSZLÉ

  • 1-1.5 kg ponty + apró hal + haltej, halikra (ízlés szerinti)
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 dkg pirospaprika
  • só, gulyáskrém

Tisztítsuk meg a pontyot, majd szeleteljük fel, sózzuk meg. Célszerű több féle halból készíteni, hogy ízletsebb legyen, de akár egy fajta halból is készíthető. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíradékon megpiritjuk, majd hozzá tesszük a pirospaprikát, zöldpaprikát paradicsomot, hintsük meg édes és erős paprikával, valamint rakjunk bele sót, az apró halat, a ponty fejét farkát, és 1 db közepes nagyságú krumplit is. Főzzük kb. 1 órán keresztül. Ha megfőtt, a benne lévő halat és egyéb adalékokatl paszírozzuk le. Ha még szükségesnek érezzük erősithetjük, sózhatjuk. Vissza tesszük főzni, ha felforrt, tegyük hozzá a halikrát és a haltejet valamint a halszeleteket. 5-10 perc múlva kész.

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 3
Heti: 17
Havi: 10
Össz.: 89 441

Látogatottság növelés
Oldal: Halak-Vadak
Étel tippek - © 2008 - 2024 - eteltippek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »